В последните дни всички говорят за Хари и Меган, а причината е тяхното посещение в Южна Африка. Но херцогът и херцогинята на Съсекс са главни действащи лица в британски (и не само) медии, откакто са двойка. А бившата актриса от "Костюмари" често е подлагана на кръстосан огън с причина или без.

Вчера, 1 октомври, принц Хари излезе с официално изявление, което бе публикувано в официалния уебсайт на него и съпругата му. Той започва с това, че двамата вярват в свободатa и обективността на медиите, които са крайъгълен камък на демокрацията в днешни дни.

"За съжаление, съпругата ми стана една от жертвите на британската таблоидна преса, която прави кампании срещу хората, без да се замисля зa последствията. А това е една безмилостна кампания, която ескалира в последната една година - около бременността й и раждането на сина ни.", заявява Хари.

Снимка 445653

Източник: GettyImages

По думите му, тази пропаганда е "съзнателно лъжлива и злонамерена", а двамата с Меган прекалено дълго са мълчали, въпреки че е било много болезнено за тях. Най-вече заради факта, че в днешната технологична епоха всичко написано се приема за истина.

Досега двамата не са успели да коригират грешните представи, създавани за тях ежедневно, а понякога и ежечасно от въпросните медии. А положителните публикации в последните дни, докато Хари и Mеган са в Южна Африка, са категорично доказателство за двоен стандарт и целенасочена пропаганда срещу тях.

Особено докато Маркъл бе в майчинство, не се появяваше на публични места и медиите усетиха свободата да творят измислици по неин адрес. "Тя е същата жена, която беше преди година на сватбата, същата, която виждаме и днес в Южна Африка.", подчерта Хари.

Снимка 445654

Източник: GettyImages

Затова херцогът и херцогинята на Съсекс са решили най-сетне да вземат необходимите правни мерки. "Това е една игра, която ние не искаме да играем от самото начало. Прекалено дълго съм мълчалив свидетел на нейното страдание. Да не направим нищо по въпроса противоречи на всичко, което вярваме."

Конкретната причина за гнева на Хари е публикувано в британски таблоид писмо на Меган, което обаче е сериозно манипулирано, за да представи една изкривена истина и един неверен образ на херцогинята, който след това бива доразвит с други твърдения със съмнителен произход.

"Ние не можем и не искаме да вярваме в един свят, в който няма отговорност за подобни деяния.", категоричен е Хари. Той знае, че повеждането на съдебна битка може да не е най-безопасното, но за него е най-правилното решение в тази ситуация. 

Снимка 445650

Източник: GettyImages

Съдебният иск е подаден от името на Меган и вече е входиран в съда. Всички разноски по делото се поемат от херцога и херцогинята, а ако исканото обезщетение бъде присъдено, то ще отиде за благотворителност.

Принц Хари завършва изявлението си емоционално, споделяйки, че най-големият му страх е историята да не се повтори. Самият той е видял какво се случва, когато един човек е представян и третиран по подобен начин.

Меган Маркъл, принцеса Даяна и как херцогинята на Съсекс имитира майката на съпруга си

Меган и Даяна - приликите не са случайни

Нова Лейди Ди на хоризонта

"Загубих майка си и сега гледам как жена ми става жертва на същите сили.", завършва Хари и не пропуска да благодари за подкрепата, която наистина им е необходима в този момент.