Още преди да заминат за Южна Африка, Хари и Меган дадоха заявка, че отиват на първото си дълго посещение като семейство с мисъл за дейността на принцеса Даяна и с намерението да я продължат.

Вече видяхме херцогът на Съсекс да обикаля някогашното минно поле, което днес вече не е такова, благодарение на неговата майка. Но по-голямо внимание трябва да обърнем на неговата съпруга, която е приела доста присърце идеята да бъде новата Лейди Ди.

С пристигането си в Южна Африка Меган ни даде и първи повод да я сравняваме с Даяна. Тя излезе от самолета със сина си на ръце, a шапката на главата на бебе Арчи е същата, с каквато има снимка и татко му Хари през 1985 г. И със сигурност това не е случайно.

В Кейптаун видяхме за пръв път и Меган със забрадка на главата. Това се случи по време на официално посещение в най-старата джамия в столицата на Южна Африка. 

И като я видяхме, пак се сетихме за принцеса Даяна. Не за друго, а защото преди години самата Лейди Ди сложи подобен бял шал на главата си, в знак на уважение към мюсюлманската вяра по време на свое посещение в Египет през 1992 г. И доскоро само Кейт бе следвала нейния пример, но Меган успя да й отнеме и тази привилегия.

Маркъл ни показа, че именно тя е най-достойна да бъде новата Даяна и със своите речи. Лейди Ди бе любимка на всички, именно защото бе близо до всички, държеше се с всички като равни и искаше да бъде тяхна майка и сестра.

Принц Хари, Меган Маркъл и как ги посрещнаха в Южна Африка

Как посрещнаха Хари и Меган в Африка

Старт на кралското им турне

Именно това заяви на висок глас и Меган при емоционалната си реч в Кейптаун. И със сигурност добре планираното и обмислено турне в Южна Африка успя да даде на херцога и херцогиня на Съсекс летящия старт, от който те така се нуждаеха.