Един от въпросите, който изникна след обявяването на Мегзит, бе какво ще се случи с парите, който принц Хари и Меган Маркъл използваха за ремонта на Frogmore Cottage. Двамата живяха в изцяло реновирания си дом едва няколко месеца, но похарчиха близо три милиона долара от парите на данъкоплатците, за да го направят по свой вкус.

Впоследствие стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс са задължени от кралския двор да възстановят въпросната сума, ако искат да запазят собствеността над имението в замъка Уиндзор. И ето че и това се случи.

Според говорител на принц Хари, цитиран от Sky News, той е възстановил изцяло сумата от 2.4 милиона паунда, превеждайки ги към Суверенния грант на кралския двор, който преди време покри разходите по ремонта. Това стана възможно наскоро, след като херцогът и херцогинята подписаха сделка с Netflix за близо 100 милиона долара.

Снимка 481819

Източник: GettyImages

С това действие Frogmore Cottage остава английската резиденция на Хари и Меган, в която се съмняваме да се връщат много често. Но издължаването на сделките с кралския двор може да се определи като финалната фаза на раздялата им с него.

Принц Хари, Меган Маркъл, Netflix и сделката им с платформата

Колко ще вземат Меган и Хари от Netflix

Тепърва ще научаваме подробности

Освен това, солидният договор е дал необходимата стабилност на кралската двойка и те вече няма да се ползват от подкрепата, която принц Чарлз им обеща и им оказваше в първите месеци след установяването им в САЩ. И днес Хари и Меган имат финансовата независимост, към която се стремяха и за която мечтаеха. А какво ще последва от нея, предстои да разберем.