Два месеца след смъртта на принц Филип, който си отиде на 9 април на 99 години, дойде ред и за отваряне за завещанието му. И в него, очаквано или не, има доста изненади.

Елизабет Втора, принц Филип и как кралицата ще почете паметта на съпруга си

Как Елизабет Втора ще почете паметта на принц Филип

Няма да бъде забравен

Според източници от кралския двор, цитирани от The Sun, наследството, което херцогът на Единбург оставя, се равнява на 30 милиона паунда (над 42 милиона долара). Разбира се, основната част от тях ще отиде при Елизабет Втора, защото тя е съсобственик на много от активите на вече покойния си съпруг.

Принц Филип обаче е бил доста щедър в завещанието си и към трима от най-верните си служители, които не само са били дясната му ръка в служебните задължения, но и са станали много близки негови приятели през годините. Те също така са отменяли херцога на Единбург на събития, на които не може да присъства, а и са били плътно до него в последните му месеци и дни.

Снимка 526424

Източник: GettyImages

Другото решение, което принц Филип е взел за разпределянето на наследството си, е да не лиши принц Хари от част от него, въпреки Мегзит. Най-вероятната причина е, че завещанието е написано преди години и не е променяно след решението на двойката да напусне кралския двор.

Освен това, съпругът на кралицата винаги е бил много честен и справедлив и не е било в стила му да накаже по този начин внука си, избрал да живее извън кралския протокол и двор. Но така и не става ясно каква част от наследството на съпруга на кралицата ще отиде в семейния бюджет на Хари и Меган.

Кейт Мидълтън, принц Филип и ще бъде ли херцогинята на Кеймбридж негов достоен заместник

Кейт - достоен заместник на принц Филип

Истинското богатство на кралското семейство

Източниците от двореца също така споделят, че принц Филип е казал на четирите си деца да вземат каквото искат от неговата библиотека в Бъкингамския дворец с над 13 хиляди книги. А след прибирането си от болницата е прекарал дни наред в подписване на свои снимки, които най-вероятно са били като подарък и знак на уважение към персонала.