Изминаха няколко тъжни за кралския двор дни от загубата на любимия на всички принц Филип. Те бяха изпълнени с много мили думи от членовете на семейството, както и с редица спомени за живота на херцога на Единбург, публикувани в официалните профили в социалните мрежи.

Кралица Елизабет Втора, принц Филип и снимката им, за която всички говорят

Снимката на кралицата и принц Филип, за която всички говорят

Истински и непринудени

Последно вниманието ни привлече кадър на принц Филип в компанията на кралицата и седемте им правнука (които вече са 10, а скоро и 11).

Снимката е от 2018 г. и е направена в замъка Балморал от Кейт Мидълтън, чието хоби от други години е фотографията.

На нея виждаме трите деца на херцога и херцогинята на Кеймбридж - Шарлот, Джордж и новородения тогава Луис, както и дъщерите на Зара Тиндал Лена и Миа и Савана и Айсла Филипс - на Питър Филипс, синът на принцеса Ан.

Този кадър от семейния архив е наистина ценен, защото виждаме Елизабет Втора и вече покойният ѝ съпруг в друга светлина - на баба и дядо, които са истински щастливи в компанията на своите правнуци.

Снимка 527178

Източник: GettyImages

През времето от заснемането на кадъра досега, те се сдобиха с още трима - Арчи, на Хари и Меган, Оугъст, на принцеса Йожени и Джак Брууксбанк и Лукас, на Зара и Майк Тиндал. А съвсем скоро на бял свят ще дойде и второто дете на херцога и херцогинята на Съсекс, което обаче няма да има възможността да познава любимия на всички дядо Филип.

Елизабет Втора, смъртта на принц Филип и кой ще е опора на кралицата

Един за всички, всички за кралицата

Ще запълнят ли празнотата, която остана след херцога на Единбург

Сигурни сме, че в кралския семеен албум има още много други подобни снимки и се надяваме част от тях също да достигнат до нас.