Каквото и да кажем за брака на кралица Елизабет Втора и принц Филип, все ще е малко. А понякога дори не са нужни думи, защото и без тях разбираме достатъчно.

Принц Филип, съпругът на Елизабет Втора и какво не знаем за живота на покойния херцог на Единбург

Принц Филип - живот като на филм

От буйно дете до най-голямата опора на кралицата

Като от една снимка на съпрузите, която обиколи интернет пространството след смъртта на херцога на Единбург. Той винаги се е славел като голям шегаджия, както и като човек на дълга. А в кадъра са запечатани и двете отличителни черти, както и силната връзка с неговата съпруга.

Годината е 2003, мястото - замъка Уиндзор. Елизабет Втора минава покрай принц Филип, облечен като гвардеец, и не крие усмивката и шеговитото си изражение - сякаш току-що ѝ е разказал някой доста забавен виц.

Първоначалната версия, която се разпространи за снимката, бе, че кралицата всъщност не е знаела, че в гвардейските дрехи е нейният съпруг и изражението ѝ се дължи на изненадата, когато го е познала. Има обаче и един друг сценарий, който ни звучи по-правдоподобен.

По време на дългите си години служба на короната, херцогът на Единбург е присъствал на хиляди събития. И неведнъж е обличал гвардейска униформа, в това число и на рождени дни на Елизабет Втора, затова със сигурност тя не се е изненадала да го види така.

Снимка 526997

Източник: GettyImages

Но точно в този ден събитието, което е трябвало да се проведе в замъка Уиндзор, се е забавило заради "нападение" от рояк пчели. Наложило се е кралският пчелар спешно да се заеме с проблема, за да стане мястото безопасно за кралицата и нейните гости.

И тази куриозна случка я е накарала да се засмее така - точно в този момент и точно пред обектива на фотографа. Това си спомня самият той - Крис Йънг. И признава, че това е било един "чисто човешки момент".

Елизабет Втора, смъртта на принц Филип и кой ще е опора на кралицата

Един за всички, всички за кралицата

Ще запълнят ли празнотата, която остана след херцога на Единбург

"Тя се кикотеше като малко момиченце и той също се смееше", спомня си мъжът, уловил на снимка непринудените емоции на съпрузите. И точно защото рядко си позволяват подобно поведение на публични места, кадърът е толкова ценен, предава BBC.