Принц Чарлз, оказва се, не е единствено кралски наследник, който изпълнява официални задължения, но и човек, който умее да се забавлява.

Принц Чарлз, Камила Паркър и принцеса Ан - домакини на кралсксите градински партира в Бъкингамския дворец

Принц Чарлз - все по близо до трона

Начело и на кралските партите

Само преди ден 73-годишният престолонаследник изненадващо се появи на чаено парти, организирано от неговата фондация - Фондацията на принца в чест на платинения юбилей на кралицата, чието начало е само след два дни.

И освен че пи чай и побъбри усмихнато с присъстващите, Чарлз не пропусна и да потанцува. И дори успя да впечатли всички със своите танцови, изискани умения и кавалерски прояви.

На събитието, което се проведе като начин за борба със самотата и изолацията в общността в Хайгроув, присъстваха мъже и жени от местния район и основната цел бе да общуват помежду си и да се насладят на танци и музика на живо.

Принц Чарлз седна до специалния гост на партито - Елизабет Пауъл, която отпразнува 100-ия си рожден ден на 6 май. Той ѝ поднесе галантно букет цветя от градините на имението си Хайгроув Хаус и ръкописна картичка за рожден ден. Двамата си поговориха известно време и на въпроса на Чарлз каква е тайната на дълголетието ѝ, възрастната дама отговори с усмивка: "Обичам да пия чаша червено вино вечер. А понякога и шери на обяд."

След като поздрави повечето гости, Чарлз се присъедини към дансинга, където танцува танго с една от присъстващите дами. Той успя да демонстрира великолепни танцови умения - сложни стъпки и грациозни движения. За което, разбира се, получи бурните аплодисменти на всички присъстващи.

Кралица Елизабет, принц Чарлз, английският парламент и първата му реч вместо кралицата

Специалният първи път на принц Чарлз

С какво го натовари кралицата

За всеки гост на чаеното парти имаше подарък, включващ различни предмети като крем за ръце, шал и дори чаша или чайник, закупени със средства, събрани от Фондацията на принца. На всеки три седмици фондацията е домакин на подобни събития, уточнява Daily Mail.