Новак Джокович се наложи да напусне Roland-Garros с контузия, която не бе никак лека, защото дори се наложи сърбинът да претърпи операция.

Защо Роджър Федерер призна, че не е отдал нужното уважение на Новак Джокович

Защо Роджър Федерер призна, че не е отдал нужното уважение на Новак Джокович

Ето какво още разкрива швейцарецът във Federer: Twelve Final Days

Случилото се постави под съмнение участието на Джокович както на Wimbledon, който започва квалификационната си фаза другата седмица, така и на Олимпийските игри 2024.

През последната седмица Новак Джокович сподели няколко снимки и видеа в профилите си в социалните мрежи, от които разбрахме, че се е завърнал към тренировъчния си процес.

Тези дни той дори пристигна в Лондон на кортовете, на които се провежда Wimbledon, и осъществи тренировка. Това вдъхна надежда на всички фенове на тениса, че сърбинът може да вземе участие в третия за годината турнир от Големия шлем.

"Не съм дошъл тук, за да играя само в няколко кръга", заяви Новак Джокович пред BBC Sport. Тенисистът допълва, че ще участва в Wimbledon, само ако може да играе на своя максимум или близо до него.

Колко голям ще бъде рекордният награден фонд на Wimbledon 2024

Колко голям ще бъде рекордният награден фонд на Wimbledon 2024

Ето за какви суми става дума

"Наистина ще играя само ако знам, че съм в състояние, което е достатъчно добро, за да стигна далеч в турнира и да се боря за титлата, така че това е условието", разяснява още Новак Джокович.