Roland-Garros 2024 завърши по изключително неприятен за Новак Джокович начин - с контузия. Проблемите в коляното за 37-годишния сърбин го принудиха да се откаже преди четвъртфиналите.

Защо Новак Джокович не знае дали ще играе на четвъртфиналите на Roland-Garros

Защо Новак Джокович не знае дали ще играе на четвъртфиналите на Roland-Garros

Ситуацията не изглежда розова за световния номер едно в тениса

Оттеглянето на Джокович означаваше само едно, че Яник Синер ще го детронира от първото място, когато класирането бъде обновено в понеделник.

Но в момента това не е най-големият проблем за Новак Джокович. В профила си в Instagram той заяви, че контузията е по-сериозна от очакваното, защото става въпрос за скъсан медиален менискус.

Френското издание L'Equipe твърди, че Джокович дори вече се е подложил на операция на дясното коляно, която се е състояла в Париж. Почти сигурно интервенцията ще извади Новак Джокович от Wimbledon, който започва на 1 юли.

анкета

Кой ще спечели Roland-Garros 2024?

Виж резултати

Яник Синер 43.9%

Карлос Алкарас 34.1%

Каспер Рууд 3.8%

Александър Зверев 16.7%

Алекс де Минор 1.5%

Още по-лошата новина за сърбина е, че контузията може да го спре от участие на Летните Олимпийски игри в Париж. Нещо, което бе сред приоритетите му още от началото на годината. Но все още е рано да се каже дали ще може да участва.

Сензацията е факт - Яник Синер детронира Новак Джокович от първото място

Сензацията е факт - Яник Синер детронира Новак Джокович от първото място

22-годишният италианец е във вихъра си на Roland-Garros и пише история

От Tennis Majors казват, че обикновено времето за възстановяване от подобна контузия и последвала операция трае между шест седмици и три месеца. Докато началото на тенис мачовете на Олимпиадата ще бъде поставено след около седем седмици.