Принц Хари и Меган Маркъл приемат за свой дом Калифорния, но в същото време правят всичко по силите си да бъдат възприемани като някакво алтернативно кралско семейство. Последното ясно се видя по време на посещението им в Нигерия преди седмица.

Крал Чарлз и принц Уилям - бесни на Хари и Меган заради Нигерия

Крал Чарлз и принц Уилям - бесни на Хари и Меган заради Нигерия

Защо семейство Съсекс прави "кралски" посещения

Подобни "кралски" обиколки обаче само биха задълбочили още повече разрива между Хари и родното му семейство в лицето на крал Чарлз, и брат му принц Уилям. Това предупреждава пиар експертката Лин Карат, цитирана от Mirror.

"Нигерийската обиколка на Меган и Хари носеше всичките белези на кралски тур, което е вбесило двореца", казва Карат. Според нея популярността на херцозите на Съсекс в САЩ и Великобритания не е била повлияна от него.

Снимка 664843

Източник: GettyImages

"Но африканските нации видяха работата, която двойката може да свърши за тях и, съответно, популярността им в Африка расте." Затова и не са учудващи твърденията, че Хари и Меган вече планират и следващото си посещение в чужбина.

Този път те се насочват към Гана. "В Гана вече всички се вълнуват и обсъждат възможността Хари и Меган да дойдат и изпитат невероятната й култура и топлина", казва източник на Mirror. Страната е била любима дестинация за бабата на Хари, покойната Елизабет Втора.

Снимка 664844

Източник: GettyImages

Гана обаче не участва в игрите Invictus нито пък Меган има ганайска кръв във вените си, коментира Лин Карат. "За да бъде посещението им успешно, двамата имат нужда от специфичен проект, може би някакъв, свързан с Archewell, или партньорство, което искат да представят в страната. Не може да си направят просто неофициално кралско турне без никаква цел", допълва още тя.