Американката със смесен произход (филипински от страна на баща ѝ, и немско-ирландски от страна на майка ѝ) Оливия Родриго е само на 18, но вече е сред най-прочутите актьори на Disney+ и Disney Channel, а отскоро е име и на музикалната сцена. При това в цял свят.

Оливия Родриго, вторият ѝ сингъл "Deja Vu" и дебютният ѝ студиен албум Sour

Какво ни е подготвила Оливия Родриго

Изненада след изненада

В края на май месец предстои да излезе дебютният ѝ албум, който вече мнозина очакват. С две от парчетата в него тя разби Топ 10 и показа, че умее да пее. Но доказа и друго - че е талантлив композитор.

Дълги години любимият музикален инструмент на Оливия е пианото, но първия си албум създава с помощта на новата си страст - китарата.

Пред Apple Music тя споделя, че известно време е била обсебена от прочутата американска певица Фиона Епъл. Искала да бъде като нея и да пише песните си с помощта на джаз пиано. Но нещата се променят миналата година, когато започва да композира парчетата от дебютния си албум Sour.

Докато работи над Sour, Оливия се запознава с музиката на Тейлър Суифт и именно тя я вдъхновява да зареже пианото и да мине на китара. Според Родриго известната изпълнителка е същата като нея. И уточнява: "Тя (Суифт) използва поп-кънтри акорди, които всички ние познаваме и обичаме, но тя прави свои неща с тях".

Тейлър Суифт, Fearless, The Beatles и как певицата надмина рекорда на легендарната група

Тейлър Суифт би рекорда на The Beatles

Това не се е случвало през последните 54 години

Оливия признава, че покрай усилията ѝ да усъвършенства уменията си с китарата, заради които прекарва повече време сама, успява да създаде и някои "по-креативни" текстове на песни, съобщават от Cover Media.