Последният един месец е изпълнен с изключително силни представяния от страна на Григор Димитров, като кулминацията от добрата му форма дойде на турнира в Париж, където достигна до финала.

Мадалина Геня години преди Григор Димитров - срамежливо момиче или двойничка на Анджелина Джоли

Мадалина Геня преди - двойничка на Анджелина Джоли

Все така провокативна и харесвана

Там най-добрият български тенисист загуби от световния номер едно Новак Джокович, но спечели овациите и сърцата на публиката във френската столица.

И не само не феновете, но и на противника си. В социалните мрежи се споделя видео, на което се вижда как Новак Джокович прекъсва интервюто си след мача, за да прегърне плачещия Димитров и да го окуражи. Постъпка, която е достойна за уважение.

Това бе титла номер 40 от сериите Master 1000 на ATP Tour за сърбина, който след мача каза няколко окуражаващи думи за съперника си. "Съжалявам за резултата, Григор. Никога не е лесно да загубиш на финал. Искам да те насърча да продължиш напред, защото играеш може би най-добрия си тенис тази седмица и през последните няколко месеца."

Джокович благодари на екипа си, че е бил зад него и го е подкрепял, защото през последната седмица на три пъти е бил на косъм от това да изгуби мачовете си, но в крайна сметка е успял да триумфира. Григор Димитров, от своя страна, също благодари на опонента си за думите.

"Последните три месеца за мен бяха като влакче на ужасите. Да стигнеш до финала на този турнир означава повече, отколкото можеш да си представиш", казва още българинът, пише Eurosport.

Григор Димитров след раздялата с Мадалина Геня - спортните триумфи на тенисиста

След раздялата с Мадалина - Григор Димитров е във вихъра си

Българинът е в страхотна форма

Новак Джокович почти сигурно ще запази първото си място до края на годината, а силните игри на Григор Димитров през последния месец му осигуриха скок в ранглистата. От номер 17 тенисистът ще заема 14-то място, което се оказва най-доброто му класиране от 2018 г., когато изпадна от топ 10.

Димитров продължава да преследва и първа титла от 2017 г. насам, когато последно успя да спечели Nitto ATP Finals.