В последните дни Новак Джокович е вероятно най-критикуваният човек в света. След като Григор Димитров обяви, че е заразен с COVID-19, тестовете на сърбина и съпругата му също излязоха положителни. И всички се разгневиха защо беше нужно да се организира Adria Tour.

Новак Джокович, коронавирусът и за какво се извини тенисистът

Извинението на Новак Джокович

Когато си изпатиш от добрите си намерения

Тенис турнира в съседката ни бе определен като неуместен и ненавременен, а вината падна изцяло върху Ноле, който го организира. Той призна грешката си и се извини за всички вреди, които е нанесъл.

Сръбският премиер пък се опита да поеме част от отговорността, стоварила се върху плещите на тенисиста, заявявайки, че той е виновен заради това, че е разрешил спортното събитие да се проведе. Думите му обаче сякаш останаха нечути, а Джокович продължава да бъде сочен с пръст.

Снимка 485887

Източник: GettyImages

Появи се дори информация, цитирана от The Sun, че в хърватския град Сплит някой си е позволил да напише на стена на сграда "Джокович, умри. Ние искаме да умреш. Поздрави от Сплит". Кадри на графита обаче така и не се разпространяват.

Междувременно Ноле и съпругата му Йелена са под задължителната карантина и провеждат лечение, с което да се изчистят от COVID-19. А дали световният номер 1 в тениса ще се изправи пред съда в ролята си на организатор на Adria Tour, все още няма яснота.