Пред два дни Григор Димитров обяви в профила си в Instagram, че е заразен с коронавирус. Това се случи скоро след като първата ни ракета взе участие в тенис турнира Adria Tour, организиран от колегата му Новак Джокович.

Григор Димитров и положителната проба на тенисиста за COVID-19

Григор Димитров с положителна проба за COVID-19

Лоши новини за българина

Всички контактни с Гришо се подложиха на тестове за COVID-19, а снощи, 23 юни, дойде и новината, че световният номер 1 в тениса също е болен. Ноле е дал положителна проба, същото се случа и с неговата съпруга Йелена.

А това отприщи всички критики по адрес на Джокович. Според мнозина в социалните мрежи, сред които и много спортисти, турнирът в Сърбия не е трябвало да се проведе, още повече в подобни условия - без никаква спазване на препоръчителни и задължителни мерки.

Снимка 485088

Източник: GettyImages

Но не срещите на кортовете разгневиха толкова всички, колкото забавленията до сутринта, на които тенисистите забравиха както за задръжки, така и за правилата за социална дистанция.

След всички критики, Джокович реши да се извини публично.

"Дълбоко съжалявам, че нашият турнир е нанесъл вреда", каза той и допълни, че всичко, което той и организаторите са направили през последния месец, е било с чисто сърце и откровени намерения.

Снимка 485089

Източник: GettyImages

Сръбският тенисист смята, че Adria Tour е преминал по всички местни и здравни изисквания и е бил добър начин всички най-накрая да се съберат заедно, подтикнати от филантропски причини. 

"Сгрешихме и беше прекалено рано. Не мога да изразя това колко съжалявам за всеки заразен." Джокович призова всички, които са били на турнира или в контакт с участниците, да си направят тест за COVID-19, предава Daily Mail.