Наскоро Никол Кидман призна за някои от по-странните си хобита, между които несъмнено попада това, свързано с двете ѝ котки Джинджър и Сноу.

Актрисата разкри, че тя и съпругът ѝ Кийт Ърбан често пътуват и обичат да взимат с тях котките си, които носят в специални ранички с прозорче, за да могат животинките да се наслаждават на природата около тях.

Никол Кидман сподели, че според нея Джиндър и Сноу истински се радват на тези приключения и веднага скачат в раниците, когато ги видят. Много котколюбители обаче побързаха да осъдят действията на актрисата в социалните мрежи, като изтъкнаха, че постъпката ѝ е абсолютно неправилна и че подобно разнасяне на животните всъщност е много неприятно за тях.

Никол Кидман, котките ѝ и няколко странни хобита

Някои от най-странните хобита на Никол Кидман

Любовта ѝ към змиите е само едно от тях

Дори специалисти, занимаващи се с изучаване на поведението на котките, изказаха мнението си пред различни медии. Между тях е и Даниел Къмингс, който сподели пред The Guardian, че не съветва хората да взимат котките със себе си, освен ако не е абсолютно наложително, защото те обичат широки територии и жадуват за свобода на движението.

Според Къмингс, ако пренасяме котка, това трябва да става за минимален период от време, защото тя трябва спокойно да може да стъпи на четирите си лапи, да има място да се върти и да легне.

"Поставянето на котки в раница с прозорец означава, че имат малка възможност да се скрият, което биха искали да направят в ситуации, в които са уплашени. Малко вероятно е такова преживяване да е от полза за повечето котки", сподели специалистът, като допълни, че може би Кидман искрено вярва, че Джинджър и Сноу са доволни от преживяването, но със сигурност те биха предпочели да изследват навън, на собствената си територия, с контрол над собствените си движения.