Наоми Кембъл е супермодел с кариера, за която мнозина могат да й завидят - и като продължителност, и като наситеност с ангажименти. Тя е заставала пред стотици обективи и има безброй корици на списания. Но последната й фотосесия за Vogue Испания Черната перла определя като по-специална от останалите.

Кембъл сподели в профила си в Instagram корицата и поясни, че за пръв път в 34-годишната си кариера е снимана от цветнокож фотограф за въпросното списание. Тя благодари на дамата за обектива - Надин Иджиуъри за съвместната работа и работната й етика, която наистина е впечатлила модела.

Въпреки дългия си стаж като модел, Наоми не крие, че е била много притеснена специално за тази фотосесия. Но явно Надин бързо е успяла да я предразположи и да спечели доверието й, за да бъде крайният резултат това, което е, пише Daily Mail.

Вълнението обаче е било не по-малко и за фотографката, не само защото снима Кембъл, а и защото е първата цветнокожа жена в 125-годишната история на Vogue, която през 2018 г. има честта да заснеме корица. И работата й се гледа под лупа.

Наоми Кембъл, прекратяването на кариерата й като модел и какво я изкарва извън нерви

Най-лесният начин да вбесим Наоми Кембъл

Доста чувствителна ще се окаже

Със сигурност и двете дами са се срещали с редица предразсъдъци и пречки в кариерата си само заради цвета на кожата. Кембъл например неведнъж е признавала, че именно защото не е бяла, не е била одобрена за редица фотосесии. Случвало й се е често и да не могат да я гримират така, че да изглежда добре на снимките, само защото е с тъмна кожа. Очевидно не й е било лесно през тези 34 години...