Кога, ако не покрай 24 май, би ни хрумнало да се запитаме какво четат звездите. Но като че ли още по-любопитно ни коя е книгата, която те биха определили като своя любима. 

Мишел Обама

Бившата първа дама на САЩ и съпругът ѝ Барак Обама често са говорили за любимите си книги. А и няколко пъти са споменавали, че са почитатели на писателката Тони Морисън.

Снимка 575119

Източник: GettyImages

Тя е автор предимно на романи, сред които и "Песента на Соломон" - фаворитът на Мишел Обама сред всички заглавия.

Бионсе

Че Бионсе е силна и независима жена, едва ли има съмнение. Това го подсказва и заглавието на книгата, която самата певица определя като своя любима "Какво е необходимо, за да стане една жена президент?".

Снимка 575120

Източник: GettyImages

Сборникът с интервюта на политици и други обществени личности е дело на друга също толкова силна и независима жена - авторката Мариан Шнал.

Ема Уотсън

Снимка 575121

Източник: GettyImages

Актрисата от "Хари Потър" обича да чете толкова много, колкото и героинята, която изиграва във филмите - Хърмаяни. Но Ема Уотсън признава, че сред всички книги, които е събрала в библиотеката си, отново и отново би препрочитала "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Аня Тейлър-Джой

За ролята си на Бет Хармън в хитовия "Дамски гамбит" на Netflix, вдъхновение Аня най-вероятно е черпила от едноименния роман, по който е създаден сериалът.

Снимка 575122

Източник: GettyImages

Не той обаче е любимата книга на актрисата. Фаворитът ѝ е по-съвременната "Секс и ярост" от американската писателка Ив Бабиц.

Тимъти Шаламе

Той също изиграва доста персонажи в исторически и научно-фантастични филми, създавани по книги. Веднага се сещаме за "Призови ме с твоето име", "Дюн" и "Малки жени".

Снимка 575123

Източник: GettyImages

Но щом става дума за най-любимата му книга, актьорът признава, че тя е класиката на Джордж Оруел "1984".

Кая Гербер

Снимка 575124

Източник: GettyImages

И понеже изброихме няколко актьори, ред е на една препоръка от модел. Кая Гербер предпочита съвременните автори и любимка ѝ е Сали Руни. Фаворитът сред книгите на писателката за Кая е "Нормални хора".

Хари Стайлс

Изпълнителят вече е признавал, че е фен на Чарлс Буковски, но друг е авторът на любимата му книга.

Снимка 575125

Източник: GettyImages

Това е Харуки Мураками, а сред всички книги на японеца, които Хари е прочел, на върха на личната му класация е романът "Норвежка гора", пише Popdust.

Мая Хоук

Снимка 575126

Източник: GettyImages

Актрисата от хитовия сериал Stranger Things е едва на 23 години, но вече е чела и сериозни книги на автори - класици. И в нейна любима се е превърнала "Ана Каренина". Епичният роман Лев Толстой пише още през 1878 г.

Джон Леджънд

За него знаем, защото вече го е споделял, че обича да чете предимно биографии. Затова и заглавието на любимата му книга не изненадва особено.

Снимка 575127

Източник: GettyImages

"Нека тромпетът свири" на писателя и професор по история Стивън Б. Оутс разказва вдъхновяващия живот на Мартин Лутър Кинг.

Ванеса Хъджинс

Снимка 575128

Източник: GettyImages

"Четирите споразумения" също е нехудожествена книга и фаворит в личната класация на актрисата. Автор на практическото ръководство, определяно като "книга на мъдростта", е Дон Мигел Руис. Ванеса признава, че с помощта на насоките в нея е преминала през труден период от живота си.