Когато имаш власт, слава и пари, много лесно доскорошни приятели се превръщат във врагове. Това изпита на гърба си наскоро и Мелания Тръмп. Първата дама на САЩ бе атакувана от своя доскорошна приближена и член на екипа й.

Мелания Тръмп, "Melania & Me", книгата за нея и още подробности за враждата й с Иванка Тръмп

Мръсните войни на Мелания и Иванка

Тайните на едно семейство

Миналия месец на пазара излезе книгата Мelania and Me: The Rise and Fall of my Friendship With the First Lady. Неин автор е Стефани Уолкъф, а на страниците й са поместени разкрития от кухнята на Белия дом и тайни записи на съпругата на президента, които я представят в една нова светлина - доста активна и с хаплив език.

Очаквано, книгата предизвика интерес и накара отново всички да говорят за Мелания. А освен приходи, успя да донесе и доста неприятности за авторката й, които не са особено неочаквани.

Американският департамент по правосъдието е завел дело срещу Уолкъф заради това, че не е спазила договорката да не разкрива подробности за Първата дама, научени по време на работата си като доброволец в Белия дом.

Авторката на книгата е работила без заплащане в екипа на Мелания през 2017 и 2018 година и не се е водила като федерален служител. Въпреки това, е подписала договор, който изрично упоменава нейните задължения. Сред тях е забрана за публикуване, възпроизвеждане и оповестяване на информация на неупълномощени лица.

Освен това, в договора има изрична забрана Уолкъф да трупа печалба на база наученото от престоя си в Белия дом, без преди това да е получила изрично позволение от адвокатите на институцията. А явно подобно за книгата й липсва, предава AFP.

Снимка 500496

Източник: GettyImages

Още преди публикуването на книгата Уолкъф и нейните издатели получиха предупреждение от властите, че най-вероятно ще предприемат мерки срещу тях, а сега те вече са факт. В най-скоро време очакваме решение по делото, като исканото наказание е конфискуване на всички приходи от изданието.