В последните месеци все по-рядко чуваме за Мелания Тръмп. А съдейки по поведението й, докато беше Първа дама, да не бъде постоянно в светлините на прожекторите е нейно сбъднато желание.

Мелания Тръмп, благотворителният търг, който организира, и кои свои вещи ще продаде

Колко струва шапката на Мелания

Нов начин да изкара пари

Съпругата на бившия американски президент обяви публично плановете си да продължи да развива благотворителната си дейност. А за да събере повече пари за каузите, които подкрепя, предприе и стъпката да стане част от дигиталното изкуство.

Тя представи първата от предстояща поредица NFT творби, кръстена Melania's Vision. Акварелът, нарисуван от художника Марк-Антоан Кулон, изобразява нейните "кобалтово сини очи". Последва и второ дигитално произведение, на което е нарисувана с елегантния си бял тоалет от посещението във Франция през 2018 г. Те бяха в продажба от края на 2021 г.

Миналият месец пък Мелания обяви на сайта си, че някой е платил 170 хиляди долара в криптовалута за емблематичната й бяла шапка, акварелната рисунка с нея, както и същото NFT. По този начин тя затвърди, че към новото й начинание има интерес.

Сега обаче се оказва, че май и в него има нещо гнило. Интернет експерти умело използват прозрачността на блокчейн транзакциите, за да проследят откъде е дошло голямото плащане за артикулите. И стигат до интересния извод, че то е направено или от самата Мелания, или от автора на произведенията, предава Daily Mail.

Снимка 516009

Източник: GettyImages

От офиса на госпожа Тръмп пък обясниха, че все пак е имало реален външен купувач и съмнителните преводи в криптовалута са направени за негово улеснение. Едно логично обяснение е той просто да не разполага с портфейл с дигитални пари и да е платил директно в долари, които след това са преобразувани в крипто.

Другата не по-малко логична версия е Мелания наистина сама да е платила за артикулите, за да затвърди интереса към новото си занимание и така да привлече истински купувачи за в бъдеще. В света на NFT творбите изкуственото надуване на цените е често срещана практика.

Мелания Тръмп, Melania's Vision и първата NFT творба на бившата Първа дама

Новото начинание на Мелания

Пак привлече вниманието

Очевидно бившата Първа дама има намерение да се развива в тази тепърва набираща сериозна скорост област. А съпругът й първоначално изрази неодобрението си към криптовалутите, но след обявяването на проекта й зае позицията, че "стартирането на новия NFT бизнес олицетворява американския дух на изобретателност, креативност и предприемачество."