Преди няколко дни първата дама на САЩ спечели доста симпатии, когато в коментар се противопостави на решението на своя президент и съпруг Тръмп деца на емигранти, влизащи в страната, да бъдат разделяни от родителите си. Вчера обаче всичките позитиви, които беше натрупала, се изпариха заради... едно яке.

Снимка 363909

Източник: GettyImages

Мелания Тръмп се качи на самолета за Тексас, където щеше да посети центъра, в който се задържат емигрантските деца. Тя беше облечена в яке на Zara, на чийто гръб се чете "Наистина не ми пука, а на теб".

Изборът й на облекло се оказа, меко казано, неуместен за случая и предизвика лавина от коментари на популярни и не толкова популярни хора.

Режисьорката Ава Дюверней написа "Дори не го крият, тя е написала посланието към тях на гърба си", а актрисата Партиша Аркет сравни постъпката на Мелания с прословутата реплика на Мария Антоанета "Като няма хляб, да ядат пасти".

Часове по-късно в онлайн спора се включи и самият Доналд Тръмп, който защити съпругата си с обяснението, че посланието "Наистина не ми пука" на гърба на Мелания се отнасяло за фалшивите новини.