Ангажиментите и отговорностите на Първата дама на САЩ са ни леко неясни, но едно е сигурно - тя се грижи за коледната украса на Белия дом. Миналата година за първи път Мелания Тръмп представи своето реализирано виждане, а вчера, 26 ноември, видяхме интерпретация на тема "Американски съкровища".

Снимка 391657

Източник: Twitter / Melania Trump

Преди Коледа 2017 Белият дом грейна с безброй бели елхи и изкуствени, сребристи дървета, които създадоха приказен ефект. Този път обаче водещият цвят в украсата е червеният. Да, на пръв поглед звучи като празничен, но в този случай сме малко разколебани.

Мелания Тръмп показа коледната украса на Белия дом

Мелания Тръмп показа коледната украса на Белия дом

Потребители в социалните медии я оприличиха на декор от страшен филм

По идея на Мелания, Белият дом се краси не само от огромната елха, която им бе доставена в края на миналата седмица, но и от още десетки други. 29 от тях са естествени, украсени с безброй лампички и хиляди орнаменти, повечето от които специално изработени и всеки със своето значение.

Безспорно акцентът в тазгодишната коледна украса са 40-те изцяло червени изкуствени елхи, подредени от двете страни на дълъг коридор. Те са ръчно изработени и веднага се превърнаха в тема за коментари и безброй шеги в социалните мрежи.

Снимка 391659

Източник: Twitter / Melania Trump

От Белия дом поясниха, че червеното е цветът на ивиците на печата на държавния глава, които символизират храброст и смелост. Но какво общо имат червените елхи с темата за националните съкровища, са оставили на нас да гадаем...

Според много потребители в социалните мрежи, червените елхи са, меко казано, страховити. А Първата дама отново си е спретнала "тунел на ужасите". Други пък шеговито заключиха, че елхите приличат на героините от сериала "Историята на прислужницата". Не закъсняха и колажите.