След период далече от медийното и хорското внимание, Меган Маркъл преживява истински ренесанс откъм обществена дейност и ангажименти. На 8 март тя беше в Тексас за участието си в конференцията SXSW, която продължава до 16 март.

Меган Маркъл и промяната в прическата й за събитието на Invictus Games в Канада

Неусетна промяна за Меган Маркъл

Съпругата на принц Хари отново е в крак с тенденциите

Там херцогинята на Съсекс участва в панел, кръстен Breaking Barriers, Shaping Narratives: How Women Lead On and Off the Screen - "Да разбием бариерите, да променим наратива: Как са представени жените-лидери на и извън екрана".

Очевидно 42-годишната Мегън отново говори по теми, които са й така важни: мястото на жените в обществото, борбата с предразсъдъците относно половите роли, и човешките права. В Тексас тя е в забележителната компания на журналистката Кейти Курик и актрисата Брук Шийлдс.

Очевидно е, че принц Хари не е наоколо и това е соло ангажимент на съпругата му. Само че следва и втори такъв - Меган работи с актрисата Джина Дейвис по доклад, фокусиран върху това как са представени жените-майки в медиите.

Докладът се изготвя от Geena Davis Institute on Gender in Media - института на Дейвис за представянето на половете в медиите, а финансирането му идва от фондацията на Меган и Хари Archewell.

Снимка 656553

Източник: GettyImages

"Опитът ми като актриса, а сега като продуцент и майка, засили вярата ми в това колко е важна подкрепата за жените и майките пред и зад обектива", коментира тя пред Vanity Fair. "Този доклад за образа на майките в развлекателната индустрия подчертава пропуските, които трябва да запълним."

Sussex.com - 5 любопитни детайла за новия сайт на принц Хари и Меган Маркъл

5 любопитни неща в новия сайт на Хари и Меган

На които да обърнем внимание

Да, фондация зад фондация Archewell стоят както Меган Маркъл, така и принц Хари. Но последните й ангажименти като че я връщат към живота й отпреди Хари, когато тя участва активно в редица конференции и събития, докато промотора личния си блог The Tig.