В последните седмици сравненията между Меган Маркъл и принцеса Даяна са все по-чести и все по-логични. Съпругата на принц Хари влезе в ролята на модерната жертва на таблоидите, за която съпругът й се притеснява да не последва съдбата на покойната му майка.

И докато тече делото на херцога и херцогинята на Съсекс срещу английските медии, темата за Меган и Даяна продължава да бъде широко дискутирана. Особено и покрай документалния филм Princess Diana's "Wicked" Stepmother, в който думата има бившият иконом на госпожа Спенсър.

Пол Бюрел изразява безрезервната си подкрепа за съпругата на принц Хари и се радва да го види истински щастлив. Той е приел като своя лична мисия да казва това, което мисли, в името на принцесата, на нейната памет и на нейните две момчета.

И не крие, че това, на което е подложена Меган, наистина не е честно. Все пак, тя стана съпруга на принц, херцогиня и майка само в рамките на една година и това е достатъчен емоционален стрес. Затова и не е редно да получава подобно отношение.

Бюрел говори от името на Даяна, която познава толкова добре, колкото малко други. Затова и смята, че тя би прегърнала силно Меган и би й казала да не слуша и да не чете всичко, което се говори и пише по неин адрес. Да не прави нейната грешка и да не забравя коя е всъщност.

Лейди Ди също като Меган бе завела дело срещу британски таблоиди, но, според нейния иконом, тя не го е мислила толкова, колкото Хари и Меган, защото е била наясно, че има право да търси справедливост и възмездие, пише ET Online.

Принцеса Даяна, Доди ал Файед и обидата, която майката на Спенсър й нанесе

Най-голямата обида за принцеса Даяна

Много тежки думи

По думите на Бюрел, Маркъл и Спенсър биха си допаднали много, защото и двете дами имат сложен характер, но зад обвивката са преди всичко емоционални, раними и състрадателни. Именно последното качество е това, което най-много доближава херцогинята до нейната покойна свекърва.