Вчера, 12 септември, бе първата официална самостоятелна поява на Меган Маркъл, с която сложи край на майчинството си. След като роди в началото на май, херцогинята на няколко пъти се появи на публични места, но или със съпруга си, или по неформален повод.

А сега тя представи проекта, по който работи в последните месеци. Както стана ясно преди седмици, Маркъл създаде капсулна колекция с бизнес облекла за дами с колаборация с бранда Marks & Spencer.

А идеята на проекта е подкрепа на безработни жени, като за всеки продаден модел ще се дарява един на фондацията Smart Works.

Снимка 442578

Източник: GettyImages

Меган пристигна в централата на Smart Work, а след това посети и магазин за дрехи в Лондон, който е първото място, предлагащо нейните модели. Без особена изненада, самата тя носеше дънки и риза от колекцията, комбинирани с кафяви обувки с ток, които сме виждали и преди.

Снимка 442581

Източник: GettyImages

Херцогинята на Съсекс държа емоционална реч, която даде официален старт на този смел проект. Той е и първата й голяма крачка по новия път, който избраха заедно с Хари след отделянето от Уилям и Кейт.

Снимка 442579

Източник: GettyImages

Тя говори за това колко е важно благотворителността да създава общности, в които всички да се чувстват равни, приятели. От думите й разбираме, че в същия дух ще бъдат и останалите инициативи, част от новата фондация Sussex Royal, която двамата с Хари ще създадат през 2020 г, пише ELLE.

Принц Хари, Меган Маркъл и традицията, която и двамата нарушават

Когато принц Хари се прави на Меган Маркъл

Заедно срещу кралския протокол

За този проект се знаеше от няколко месеца, но Меган за пръв път обяви неговото име. И това ни навежда на мисълта, че именно тя ще е и главното действащо лице в благотворителните кампании на семейството. А новата фондация ще бъде пряка конкуренция на Royal Foundation, която се ръководи от Уилям и Кейт.