Заради напредналата си бременност, Меган Маркъл няма да успее да присъства на погребението на принц Филип в събота, 17 април. Но тъжното събитие я е накрало да преосмисли отношенията си с кралския двор и е решена на важна стъпка.

Принц Филип, погребението му и ще присъстват ли принц Хари и Меган Маркъл

Ще присъстват ли Хари и Меган на погребението на принц Филип

Една необичайна церемония

Според приятел на херцогинята на Съсекс, цитиран от британски медии, тя е готова да прости преживяното и да остави настрана различията, които се породиха между нея и роднините на съпруга ѝ през последните години.

Точно както Уилям и Хари ще застанат рамо до рамо и ще забравят за проблемите, които имаха напоследък, за да отдадат последна почит на любимия си дядо, така и Маркъл предлага примирие, за да бъдат всички заедно в трудния момент. И най-вече заради любимия си мъж, както и заради кралицата, която дълбоко уважава.

Снимка 520346

Източник: GettyImages

Освен от здравословни съображения, Маркъл не е искала да се връща на Острова точно в този момент и за да не стане отново център на внимание и старите скандали да се разпалят с нова сила от медиите - а това би било неизбежно, предава Metro.

Тя обаче е провела няколко телефонни разговора както с Елизабет Втора, така и с останалите членове на кралското семейство, за да изкаже своите съболезнования.

Елизабет Втора, смъртта на принц Филип и кой ще е опора на кралицата

Един за всички, всички за кралицата

Ще запълнят ли празнотата, която остана след херцога на Единбург

В момента Меган се е фокусирала върху това да подкрепя своя съпруг, макар и да не може да бъде физически до него. А дали и как ще се развият отношенията ѝ с кралското семейство, когато ги делят хиляди километри разстояние, само времето ще покаже.