Въпреки че вече от почти година не е част от кралския двор, Меган Маркъл продължава да се забърква в скандали, свързани с него. Последният е от тези дни, а поводът е актът за раждане на сина й Арчи.

Принц Хари, Меган Маркъл, социалните мрежи и промяната, която искат да предизвикат

Промяната, която Хари и Меган искат

Няма място за компромиси

В официалния документ бившата актриса е вписана не като Рейчъл Мегън, както са първите й две имена, а като "Нейно кралско височество херцогинята на Съсекс".

Друго интересно е, че Арчи се роди на 6 май, актът за раждане е издаден чак на 17 май, а корекцията в името на Маркъл е направена на 5 юни. А сега размишляваме какво е предизвикало това действие.

Снимка 516641

Източник: GettyImages

Едната версия е, че съпругата на принц Хари го е направила в чест на принцеса Даяна, която също е била записана в актовете за раждане на Уилям и Хари с кралската си титла, а не с рожденото си име. Другата е, че така Меган отново е направила напук на Кейт, която пък е избрала да впише истинските си имена в официалните документи на трите си деца.

В последния ден на януари пък говорител на херцогинята на Съсекс заяви пред US Weekly, че промяната в имената й е била по волята на кралския двор и това може да се докаже чрез някои официални документи. И би било "смешно, ако не е обидно" да си мислим, че тя е поискала да бъде така обезличена от такъв важен документ.

Снимка 516650

Източник: GettyImages

В акта за раждане обаче има още една интересна подробност. Като занимание на Меган е записано "Принцеса на Обединеното кралство". Т.е. тя може официално да не носи тази титла, но очевидно това си е по-скоро работна длъжност. За да има баланс, към цялото име на Хари и титлата херцог на Съсекс е добавена и "принц", предава Vanity Fair.

Меган Маркъл, трудностите през последната година и коя е била голямата й опора

Без какво не може Меган

На кого разчита, освен на Хари

По последна информация от The Sun обаче, промяната в името на Меган е направена от член на бившия екип на семейството, а идеята е била да съответства с това в останалите официални документи. Е, очевидно скоро няма да разберем цялата истината, а играта на имена ще продължи да подклажда напрежението между кралския двор и отцепниците.