Джулия Робъртс е една от талантливите и омагьосващи с чара си актриси в Холивуд. И несъмнено това е една от причините да е и сред най-харесваните и желани жени в света.

Матю Пери, зависимостта му към алкохол и опиоиди и признанията му, че едва не е загубил живота си

Матю Пери разкрива цялата истина за себе си

Откровеното признание на актьора за проблемите му с наркотиците

Вероятно един не толкова известен факт е, че тя и Матю Пери са били двойка за кратко. За това ни припомня актьорът в мемоарите си Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

В книгата си той разказва, че през 1996 г., докато се снима сериалът "Приятели", на Джулия Робъртс ѝ е била предложена гостуваща роля във втория сезон. Актрисата, която вече е била доста известна, е казала, че ще се съгласи да участва само, ако Матю Пери я увери, че двамата ще могат добре да работят заедно.

За актьора е било ясно - ще трябва да ухажва Джулия Робъртс. Сериозна задача, бихме казали ние. Но Матю Пери я приема съвсем отговорно и не пести усилия.

Първият му опит е включвал три дузини рози, изпратени до актрисата с кратка шеговита бележка. Джулия Робъртс обаче далеч не е била впечатлена от жеста и в отговор е предизвикала актьора да ѝ "обясни адекватно квантовата физика". Чак тогава е щяла да приеме предложението да участва в "Приятели".

Матю Пери приема предизвикателството и още на следващия ден ѝ изпраща статия, посветена на зададената тема. Явно се е справил доста добре, защото в крайна сметка е успял да убеди Джулия Робъртс, че съвместната им работа в "Приятели" ще е ползотворна и приятна.

След участието й в сериала, двамата с Матю Пери продължават да поддържат контакт, да се виждат и дори са били двойка за два месеца, пише Insider.

Връзката им обаче продължава кратко заради ниското самочувствие на актьора. В книгата си той разкрива, че постоянно си е мислел как Джулия Робъртс ще се раздели с него и никога не се е смятал за достатъчно добър за нея.

Матю Пери, мемоарите му и защо връзките му са се проваляли

Защо връзките на Матю Пери се провалят

Актьорът е успял да осъзнае...

"Така че вместо да се сблъскам с неизбежната агония да я изгубя, аз се разделих с красивата и брилянтна Джулия Робъртс", пише още Матю Пери във Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.