Един от минусите на славата е, че прочутите личности често се оказват в центъра на измислени или перифразирани истории. Без тяхното съгласие, разбира се. А един от най-сигурните начини широката публика да чуе истината и да разбере какви са същност звездите си остават добрите стари интервюта.

Звездата от сериала "Приятели" Матю Пери даде интервю за People. Пред списанието той разказва подробно как злоупотребата с наркотици и алкохол почти му коствала живота.

53-годишният актьор разкрива, че му е даден само два процента шанс да оцелее, след като пристрастяването към опиоиди причинява спукване на дебелото му черво, когато е на 49 години. Това го оставя в кома в продължение на две седмици.

Освен това той прекарва месеци в болница - факт, който милионните му фенове не знаят. След като страда от стомашно-чревна перфорация, Матю казва, че е трябвало да използва колостомна торбичка в продължение на девет месеца. Има над 14 операции на стомаха си и ходи на рехабилитация 15 пъти в опит да се излекува.

Вече трезвен, любимият актьор, най-вече известен с ролята си на Чандлър Бинг, описва подробно своята десетилетна битка в опитите си да се отърве пристрастяването.

"Когато ме приеха за първи път в болницата, лекарите казаха на семейството ми, че имам 2 % шанс да оживея. Бях поставен на екстракорпорална мембранна оксигенация - апарат, който поддържа работа на сърцето и белите дробове. Никой не оцелява след това", признава актьорът.

Матю Пери, Кортни Кокс, "Приятели: Отново заедно" и какво сподели актрисата за колегата си

Признанието, което направи Кортни Кокс за Матю Пери

Притесненията на актьора по време на снимките на "Приятели: Отново заедно"

Матю Пери разказва още, че е решил да изчака и да сподели всичко това именно сега, когато е напълно чист и далеч от активното заболяване на алкохолизма и пристрастяването, защото само сега ми могъл да помогне наистина на хората.

Той споделя, че още докато участва в "Приятели" - тогава на 24 години, зависимостта му към алкохола започва да "излиза на повърхността".

Снимка 467888

Източник: GettyImages

Смята, че може да се справи, но вече е "затънал в много проблеми", докато навърши 34 години. Матю Пери продължава с признанията, като допълва че започва да злоупотребява с Vicodin още по време на снимките на "Приятели" и "не знае как да спре".

Състоянието му се влошава и прогресира с бавни темпове, но по думите му колегите му от актьорския състав "проявяваха разбиране и бяха търпеливи"

Матю Пери на 53

Матю Пери в 20 факта

Защото днес някой има рожден ден

Сега стомахът му е покрит с белези от 14-те операции, но признава, че те служат като напомняне да остане чист. Според неговия терапевт, може да се наложи да носи колостомна торба до края на живота си, ако отново посегне към дрогата и алкохола, което му помага да се бори всеки ден.

"Не изтрезнях, защото ми се искаше. Изтрезнях, защото се притеснявах, че ще умра на следващия ден", с болка признава Матю Пери.