Лионел Меси е един от най-успешните и високоплатени спортисти на нашето време. Въпреки че има достатъчно пари за този и още няколко живота (над 400 милиона долара), той действа умно и инвестира част от тях в странични занимания, които да му носят приходи и след като се раздели с футбола.

Лео Меси, Златната топка и милият жест към съпругата му Антонела

Милият жест на Лео Меси към съпругата му

Освен Златната топка, Меси спечели сърцата на всички

Така звездата на ПСЖ притежава няколко хотела, единият от които е в близост до Барселона - в град Ситжес. Но преди дни Меси се оказа доста неприятно изненадан от новината, че сградата, която закупи през 2017 г. за 30 милиона долара, е обявена за незаконна и до дни предстои издаването на съдебна заповед за нейното събаряне.

Четиризвездният хотел MiM Sitges със 77 стаи, който се намира на по-малко от 30 метра от плажната ивица, е обявен за несъответстващ на градските стандарти. Едно от причините са прекалено големи тераси. Аварийният план при случай на пожар също не е бил одобрен.

Това решение на местния съвет е взето още преди Меси са стане собственик, но никой не го е уведомил за него. По този начин футболистът буквално е бил измамен да плати 30 милиона долара, които сега ще трябва да гледа как се превръщат в прах, предава The Sun.

Дейвид Бекъм, Лео Меси, Интер Маями и плановете на англичанина да привлече аржентинеца

Плановете на Дейвид Бекъм да привлече Лео Меси в Маями

Ще се получи ли подобен трансфер

Меси притежава хотели и в Ибиса, и в Майорка, част от същата компания Majestic Hotel Group. Но след последните събития, които ще му струват скъпо, ще е интересно да видим дали ще се откаже от хотелиерския бизнес.