Преди дни Лейди Гага ни изненада с нова песен - "Stupid Love". На 10 април пък очакваме и новия й, шести албум - Chromatica. А за да не скучаем, идва и поредната й провокация, този път - под формата на фотосесия за списание Paper.

На корицата на изданието виждаме певицата като част от проекта "Трансформация". Тя позира без дрехи пред обектива на фотографа Фредерик Хейман. Благодарение на 3D сканиране и CGI технологии Гага е превърната в хуманоиден робот.

Въпреки че в името на кадрите е трябвало да остане без дрехи пред целия екип, тя приема, че го е направила в името на изкуството. Крайният резултат далеч не може да се определи като порнография, а и е доста близо до стила на новия й албум.

Голата Лейди Гага е до болка откровена и в интервюто към фотосесията. Тя признава, че е страдала от клинична депресия, която все още не е напълно в миналото. Обяснява я така, както и лекарите - с нарушен баланс на хормоните в мозъка.

А най-силният и ефикасен антидепресант в този момент се оказва новата музика, която се захваща да прави - текстовете и мелодиите й носят моментално облекчение. Така денят на Гага започва с нежелание, но в неговия край тя не спира да танцува, да пее и да се чувства истински жива.

Певицата засяга отново темата и за многократното изнасилване и травмата, която то й е нанесло. Отича грешката, че не е потърсила специализирана помощ навреме, като своя, както и че това нейно бездействие само е задълбочило нещата. 

Лейди Гага, изнасилването и през какво е преминала певицата

Лейди Гага - жертва на изнасилване

Тежката изповед на певицата

А дълго потисканата болка довежда до там, че през 2017 г. Гага е диагностицирана с фибромиалгия - заболяване, свързано със силни мускулни болки и изтощение, което се смята за физическия отговор на неизлекуваното психическо страдание.

Сега, три години по-късно, изпълнителката определя новия си албум Chromatica като "танц по време на болка" - отражение на приемането на ситуацията такава, каквато е.

Албумът е "шамар в лицето", звукът на нейната победа, началото на една нова ера. С него тя иска да покаже на другите, но и най-вече на себе си, че може да си щастлив и докато страдаш. Гага е готова на всичко, за да накара света отново да се смее и да танцува.

"Не мога да кажа, че съм излекувана и вече всичко е перфектно. Не, не е. Имам добри дни, имам и лоши дни... Просто искам всички, които слушат новия ми албум, да не забравят, че знам какво е да живееш в болка. Знам и какво е да не й позволиш да съсипе живота ти", казва певицата.