Лейди Гага едва ли ще забрави датата 24 февруари 2021 г. Причината: разиграва се истински екшън, включващ нападение, кражба и опит за убийство. В него два (любимите) от трите ѝ булдога са откраднати, а Райън Фишър - човекът, който ги разхожда - прострелян. За щастие кучетата бяха върнати, а предполагаемите извършители задържани. А днес, година и пет месеца по-късно казусът има и своето развитие.

Лейди Гага, отвлечените кучета, арестът на виновните и разкритията на разследващите

Кой и защо открадна кучетата на Лейди Гага

Полицията е задържала петима души

Според властите в Лос Анджелис един от арестуваните за инцидента е осъден на четири години затвор.

20-годишният Джейлин Уайт не оспорва обвинението за грабеж и признава, че член на групата е бил въоръжен по време на случката, посочва Грег Рислинг, говорител на окръжната прокуратура.

Другите обвинения и твърдения (сред които опит за убийство), повдигнати срещу Уайт, са отхвърлени, пише CNN.

Във видеоматериал се вижда как най-малко двама мъже изкачат от кола и се приближават към Райън Фишер, който разхожда трите френски булдога на звездата. Следва физическа саморазправа, като единият от нападателите вади пистолет и прострелва служителя на Лейди Гага в гърдите, след което бяга с две от кучетата. Фишер е сериозно ранен, но оцелява след нападението. Само два дни по-късно домашните любимци на Лейди Гага са върнати.

Тя самата беше обявила награда от 500 000 долара за този, който намери и върне отвлечените Коджи и Густав.

Лейди Гага, отвлечените кучета и възстановяването на Райън Фишър - човекът, който ги е разхождал

Признанията на простреляния гледач на кучетата на Гага

Краят на една кучешка драма

Уайт и още четирима са арестувани във връзка със стрелбата и грабежа. Единият от тях Джеймс Джексън беше освободен по погрешка от полицейския арест през април заради "техническа грешка". По-късно той отново е задържан по обвинения в опит за убийство.