Лейди Гага е издала точно седем албума до момента, като последният е Chromatica от 2020 г. Сред всички тях Artpop се спряга за най-голямото разочарование в дискографията й, но критиците не са познали, защото в момента отново е на почит.

Chromatica, Chromatica Ball Tour и къде ще пее Лейди Гага през 2020 г.

Къде най-близо за гледаме турнето на Лейди Гага

Две дати в Европа за момента

Тези дни албумът Artpop от 2013 г. на Лейди Гага се изкачи на първо място в класацията с продажби на iTunes. Повод за възраждането му е онлайн петицията #buyARTPOPoniTunes в Twitter и Instagram, която започват почитателите на 35-годишната прочута изпълнителка.

Всъщност, зад молбата на феновете й се крие друг мотив - те искат любимата им певица да запише продължение на въпросния албум.

Лейди Гага отговаря на милия жест с публикация, в която споделя не само благодарността си, но и как се е чувствала след издаването на Artpop. Казва, че се е "разпаднала", и продължава с думите: "Винаги сме вярвали, че е изпреварил времето си."

Говори в множествено число, защото има предвид продуцента DJ White Shadow. Той, от своя страна, също е трогнат от петицията и отговаря с пост в Instagram. Диджеят споделя, че вече е обсъдил възможността за втора част с Лейди Гага, но за момента не иска да се обвързва с обещания.

От EW напомнят, че още преди Artpop да види бял свят, Гага намеква на фен в Twitter, че работи по продължението му, което нарича Act II. Самият DJ White Shadow преди време включва инструментали от него в репертоарите си на няколко концерта.

Тоест, желанието на почитателите може и да се сбъдне.