Ден преди принц Хари и Меган Мaркъл да отбележат първата годишнина от сватбата си, в замъка Уиндзор отново прозвучаха сватбени камбани.

Лейди Габриела Уиндзор и любимият й Томас Кингстън избраха да се венчаят в същия храм, в който преди година и херцогът и херцогинята на Съсекс, а няколко месеца по-късно и принцеса Йожени и Джак Брууксбанк. Това неизбежно води до сравнения между трите церемонии.

Сватбата на принцеса Йожени - най-интересното в снимки и факти

Принцеса Йожени с приказна кралска сватба

Какво се случи днес в Уиндзор

А приликите също са неизбежни по простата причина, че има стриктен протокол за кралски събития от този род и особени своеволия не са позволени. Затова и оставяме настрана обичайните формалности, за дa обърнем внимание на по-интересни акценти от кралската сватба, състояла се на 18 май.

Снимка 424118

Източник: GettyImages

Принц Хари се отбеляза с присъствие, но не в компанията на Меган Маркъл, което е напълно разбираемо. Вместо с нея, той пристигна на церемонията с Лейди Фредерик Уиндзор. Двамата бяха топло посрещнати от кралица Елизабет Втора и принц Филип.

Снимка 424129

Източник: GettyImages

Присъствието на съпруга на кралицатa ни изненада дори повече от това на принц Хари. 97-годишният херцог на Единбург съвсем е разредил официалните си изяви, но явно в момента е в добро здраве и е решил да се присъедини към кралската веселба. 

Снимка 424132

Източник: GettyImages

Големите отсъстващи на събитието определено бяха принц Уилям и Кейт Мидълтън. Всичко, които искаха да видят херцогинята в поредния стилен тоалет, останаха разочаровани.

Снимка 424130

Източник: GettyImages

А причината за липсата им се оказа ангажимент на херцога на Кеймбридж, който е свързан с ролята му на президент на Футболната асоциация. Той присъства на финала на ФА Къп на стадион Уембли. Миналата година Уилям пропусна събитието заради сватбата на брат си Хари, но този пък приоритетите му са пренаредени.

Но, нека все пак да обърнем внимание и на самите младоженци. Лейди Габриела Уиндзор е на 38. Тя е дъщеря на принц Майкъл на Кент, първи братовчед на кралица Елизабет Втора.

Снимка 424135

Източник: GettyImages

Габриела е от онази част от кралското семейство, която води повече светски, отколкото кралски начин на живот. Въпреки че е родена със синя кръв, вече омъжената лейди се занимава с маркетинг и реклама. Също така, пише в лондонско списание.

Снимка 424119

Източник: GettyImages

За големия ден Габриела Уиндзор избра красива рокля на Luisa Beccaria с венецианска дантела, създадена по поръчка. На главата й блестеше красива тиара с много диаманти, която се предава от поколение на поколение в нейното семейство, пише Daily Mail.