На 15 ноември ще се раздадат 19-те Латино Грами награди. Тази година обаче церемонията ще мине под знака на скандал, който се заформи в музикалните среди още с обявяването на номинираните.

В списъка с изпълнителите липсват имената на едни от най-актуалните ърбън латино изпълнители- като Малума, J Balvin, Bad Bunny, Nicky Jam, Carol G. Те споделиха в социалните мрежи своя протест, породен от бойкота на регетон и трап музиката на Latin Grammy 2019.

Изпълнителите, които бяха сред най-номинираните и победители в редица категории, споделят мнението, че именно те са посланиците на латино културата по целия свят и не смятат за справедливо имената им да не са дори сред борещите се за награди.

По повод случващото се Малума написа в Instagram профила си, че най-голямата награда за него и колегите му са пълните зали и стадиони и обичта на публиката. Въпреки това, липсата на дори една номинация го е наранила и той не крие това.

Именно защото милионите и милиарди гледания в YouTube и разпродадените концерти по целия свят не са оценени подобаващо, изпълнителните няма да присъстват на церемонията по раздаването на грамофончетата след по-малко от два месеца, пише ABC.

Малума, частният самолет на изпълнителя и какво го разплака

Какво разплака Малума

Когато мечтите се сбъдват

И преди регетон и ърбан латино артистите са изразявали своето недоволство срещу отношението, което получават от академията, но до подобни крайности не се е стигало, защото все някой е печелил награда във водещите категории. "Без регетон няма Латино Грами" е общото им мнение.