Кристиано Роналдо е фен на бързите и доста скъпи коли. Той притежава цял автопарк, в който има автомобили за десетки милиони. А от няколко дни се говори, че колекцията на звездата на Реал Мадрид се е увеличила с още едно наистина уникално возило - Bugatti La Voiture Noire.

Моделът бе представен на автомобилното шоу в Женева през март. Освен с дизайн, той впечатли не по-малко и с космическата си цена от 11 милиона евро. Тя веднага изстреля возилото на челното място в класацията за най-скъпите коли. Освен че е на първо място по цена, La Voiture Noire е произведен в една-единствена бройка.

Снимка 410857

Източник: EPA/БГНЕС

Скоро след официалното представяне стана ясно, че собственик вече се е намерил. Най-вероятно това е самият Кристиано, въпреки че от автомобилния производител отказват да потвърдят неговата самоличност, което е обичайна практика.

Bugatti, новото La Voiture Noire и най-скъпата кола, продавана някога

Коя е най-скъпата кола, продавана някога

И защо не можем да си я купим, дори да имаме парите

За съжаление, Роналдо ще може да се изфука с най-скъпата кола в света чак през 2021г., защото прототипът се нуждае от още модификации преди да стане годен за шофиране по улиците, пише Daily Mail.