Елегантност, почтеност и интуиция. Кралица Рания от години е пример за тези три качества, както и за много други. Съпругата на краля на Йордания започна и продължава своята нежна революция, доказвайки, че и в арабските страни жените имат своето заслужено място.

Винаги стилна, премерена и грациозна, Рания е на корицата на мартенския брой на Harper's Bazaar Arabia. Просто няма коя друга да заслужи това място през месеца на жените, чиито права тя така ревностно защитава. А и на 22 март се навършват точно 20 години, откакто крал Абдула обяви съпругата си за кралица със специален указ.

За тези две десетилетия Рания има десетки корици на модни списания. Въпреки това, всяка нова предизвиква огромен интерес. В интервюто си към фотосесията за списанието кралицата отново говори за светлото бъдеще, което иска да осигури на арабския свят.

Безспорната харизма на кралицата на Йордания се допълва от нейното добро сърце и желанието и да помага на всичко, които имат нужда. А благодарение на властта си успява да осъществи това желание. 

"С времето и опита се чувствам все по-добре в собствената си кожа. Няма нищо по-важно от това да бъдем истински, да казваме и да правим онова, в което вярваме", казва Рания. И допълва, че е научила, че пътят към успеха е дълъг, тежък и често неблагодарен.

Кралица Рания, Десислава Радева и една среща в Йордания

Когато кралица Рания срещна Десислава Радева

Уроци по стил

Но ако се оставим на критиката да ни парализира, никога няма да стигнем до края. А трудните избори, от който най-много се страхуваме, често са именно тези, които трябва да направим. И страхът е там, за да ни покаже, че си заслужават.