Макар в 99 % от времето да остават далеч от прожекторите, хората, които обслужват отблизо членовете на кралските семейства, без съмнение са едни от най-важните в кралската администрация.

Крал Фелипе и кралица Летисия като обикновени хора

Крал Фелипе и кралица Летисия като обикновени хора

По улиците на Мадрид

Затова и кой ще бъде личен секретар на краля или кралицата е от съществено значение. А Летисия съвсем скоро ще се сдобие с нова "дясна ръка", която ще е много различна от всички до момента.

Досегашният началник на Секретариата на кралицата - 63-годишният Хосе Мануел Сулета, се оттегля. На негово място за първи път в историята на службата идва жена. Това е 51-годишната Мария Долорес Оканя Мадрид.

В момента тя е адвокат в Министерството на образованието на Испания, но точно от 30 април ще работи за кралица Летисия. Първата й година на служба със сигурност ще е натоварена, защото пред испанското кралско семейство предстоят годишнини.

Снимка 660478

Източник: GettyImages

На 22 май кралица Летисия и крал Фелипе отбелязват 20-та годишнина от сватбата си. А на 19 юни семейството ще празнува десет години от възкачването на Фелипе на испанския престол след абдикацията на баща му Хуан-Карлос Втори, припомнят Hello.