След броени дни кралица Елизабет Втора ще посрещне първата си Коледа без принц Филип - нещо, което не се е случвало от повече от седем десетилетия. А още по-тъжни се очертават празниците и заради усложнената COVID-19 обстановка на Острова.

Коледа, любимият пудинг на кралица Елизабет Втора и как да си го приготвим

Рецептата за коледния пудинг на кралицата

За едни по-кралски празници

Традицията повелява цялото кралско семейство да се събира в имението Сандрингам, да ходи заедно на обедна литургия, а след това да седне заедно около отрупаната с ястия маса. Ако миналата година големите отсъстващи бяха принц Хари и Меган Маркъл, то сега най-много на всички ще липсва вече покойният херцог на Единбург.

Но и до последно не е ясно точно в какъв състав ще се състоят кралските коледни събирания. По информация на Evening Standart, Елизабет Втора е предпочела да остане в замъка Уиндзор за празниците, вместо да пътува за Сандрингам и там да посреща гости - нещо, което правеше всяка година от 1988 г.

Снимка 558024

Източник: GettyImages

Най-вероятно и празничният обяд ще се проведе в по-различен формат - членовете на кралското семейство ще посещават кралицата не заедно, а поотделно, за да се избегнат големи събирания. Елизабет Втора отложи и традиционния обяд дни преди Коледа, който трябваше да е днес, 21 декември.

Принц Хари, Меган Маркъл, кралица Елизабет Втора и къде ще посрещнат Коледа

Хари и Меган отказаха на кралицата

Какви са плановете им за празниците

Все още не е ясно кой и кога ще отиде на гости на кралицата по празниците, но две неща са сигурни - че никой няма да я остави сама, както и че ще се избягват публичните появи на членовете на кралското семейство.