Ден преди Деня на влюбените кралицата-консорт отново беше диагностицирана с COVID-19. Вирусът й попречи да участва в редица официални прояви, но ето че Камила отново е на крака и дори отбеляза с коктейл в Кларънс Хаус втората годишнина на литературния й клуб The Queen's Reading Room.

Камила, ангажиментите за Свети Валентин и защо се наложи кралицата-консорт да ги отмени

Защо Камила ще остане без Свети Валентин

Кралицата-консорт няма да отбележи празника

Крал Чарлз също присъстваше на събитието, като оказа обичайната подкрепа за съпругата си, както прави винаги. Подобни ангажименти обаче могат да са доста натоварващи за краля и кралицата. Затова тя е разработила специален метод, с който да покаже на половинката си кога е време да прекрати даден разговор или да си тръгват.

Според книгата на Гилс Брандред Elizabeth, an Intimate Portrait 75-годишната Камила незабелязано започва да подръпва задната част на сакото на Чарлз, когато някой негов разговор на официален коктейл се проточи прекалено много.

Подобни тайни знаци е използвала и майката на Чарлз Елизабет Втора. Когато сметнела, че е време да си тръгва от дадено събитие, тя е вадела червилото от чантата си. Това е било сигнал за приближените й, че е време да подготвят оттеглянето й.

Брандред уточнява още, че въпреки тайния си метод, Камила е изключително търпелива. Освен това е единственият човек, с когото Чарлз може да бъде себе си. "Тя е неговият съюзник, който го познава по-добре от всеки друг. Сега вече той е крал и тя остава единствената, която може да се държи като равна с него", допълва писателят, цитиран от Vanity Fair Италия.