Ако има празник, който Чарлз и Камила най-вероятно са свикнали да отбелязват, то това е Свети Валентин. Романсът им продължава от десетилетия (няма да навлизаме в подробности за връзката им по време на брака на Чарлз и Даяна) и по всичко личи, че ще продължи все така хармоничен.

Крал Чарлз Трети, кралицата-консорт Камила и специалният нов уебсайт, посветен на коронацията им

Нестандартният жест на крал Чарлз към поданиците му

Ето как върви подготовката за коронацията

За нещастие обаче 75-годишната кралица-консорт няма да може да отбележи подобаващо Деня на влюбените, защото е болна. От Бъкингамския дворец първоначално съобщиха, че става дума за "сезонно неразположение", но но вечерта на 13 февруари потвърдиха, че тя е дала положителна проба за Covid-19.

Камила няма да може да посети Еджбастън и Телфърд. В първия град в западна Англия тя трябваше да присъства на отбелязването на 100-годишнината на училището по балет Елмхърст. Във вторият пък щеше да посети местната библиотека и да се срещне с няколко доброволчески групи.

Снимка 606424

Източник: GettyImages

От двореца обаче уточняват, че и двата ангажимента ще бъдат пренасрочени за нови дати. Камила за втори път кара Covid-19, като предният път беше болна отново в средата на февруари - дворецът съобщи за положителната й проба на 14 февруари 2022 г., припомнят от People.