По всичко личеше, че отложеното от март за септември посещение на крал Чарлз във Франция ще се увенчае с успех. Речта на краля пред френския сенат беше посрещната с овации, а официалната вечеря във Версай беше повече от бляскава.

Крал Чарлз и Камила във Версай - кого покани Еманюел Макрон на тържествената вечеря

Неочакваната компания на Чарлз и Камила в Париж

Гостите, които им правиха компания във Версайския дворец

За последния си ден в страната Чарлз и Камила се разделиха с френския президент Еманюел Макрон и се отправих на юг. Там те имаха планирано посещение в Бордо, чиято основна цел беше затвърждаването на връзките между Великобритания и Франция в областта на отбраната.

Кралят и кралицата посетиха британската фрегата HMS Iron Duke там и се срещнаха с кмета на Бордо. Разбира се, нямаше как в град и област, известни с вината, Чарлз и Камила да нямат и посещение в местна изба.

Снимка 635231

Източник: GettyImages

Те избраха Chateau Smith Haut Lafitte - производители на органично вино. Лозовите масиви не само се отглеждат по биологичен начин - цялата изба е захранвана от слънчева енергия и практикува улавяне, и съхранение на въглероден двуокис.

Снимка 635232

Източник: GettyImages

Монарсите мяха разходени из лозята от собствениците Флоранс и Даниел Катиард, обиколиха и голямата изба, като научиха повече за целия процес по отглеждането на гроздето и създаването на вината, пише People.

Снимка 635234

Източник: GettyImages

Освен в Chateau Smith Haut Lafitte, крал Чарлз и Камила прекараха време и на площада в Бордо, където беше организиран специален фестивал за честване на връзката между британската и френската култури. Там дегустираха и традиционни местни сирена.