През последните няколко години се говори много за Бари Когън, а по всичко изглежда, че това ще продължи, защото кариерата му става все по-обещаваща.

"Гладиатор", Бари Когън, Дензъл Уошингтън и новите звезди, които се присъединяват към продължението на Ридли Скот

Дензъл Уошингтън и Ридли Скот - очаквано добра комбинация

Още новини за продължението на "Гладиатор"

Но нещата е можело да се развият по много по-различен и неприятен за 31-годишния ирландски актьор начин.

В интервю за GQ Когън казва, че преди няколко години животът му е бил сериозен застрашен. Тогава той е бил диагностициран с некротизиращ фасциит или иначе казано - бактериална инфекция, разяждаща плътта. Като един от пет случая се оказва с фатален край.

Това се е случило малко преди да започнат снимките на "Баншите от Инишерин". Бари Когън казва, че тогава лекарите не са можели да му гарантират оздравяване, а един от най-вероятните изходи е бил ампутация на засегнатата ръка.

Това е бил вариантът, който лекарите са обмисляли, ако инфекцията не се е повлияла от лечението. За щастие, Когън запазва и живота, и ръката си, но инфекцията му оставя с доста сериозни белези. 

Снимка 648707

Източник: GettyImages

Докато е бил в болницата е бил посетен от режисьорът на "Баншите от Инишерин" Мартин Макдона, който е бил притеснен дали Когън ще се оправи.

И макар до началото на снимките да са оставали едва четири дни, Бари Когън е уверил режисьора, че ще се възстанови на време. А Макдона го е окуражил, че със сигурност ще получи номинация за Оскар. Нещо, което се случи, но Бари Когън не успя да грабне статуетката. А за в бъдеще Баро Когън мечтае да бъде режисиран от Грета Гъруиг и Стивън Спилбърг.