Ан Хатауей e утвърдила статуса си на една от най-големите модни икони в Холивуд. Тя винаги е стилна, елегантна и в синхрон с тенденциите в модата. И затова не е никак странно, че е част от последната кампания на Versace - марката, която винаги е толкова гореща, колкото и актрисата.

Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт отново заедно - 17 години след "Дяволът носи Прада"

17 години след "Дяволът носи Прада" - Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт отново заедно

Някои от тях - в добри приятелски отношения

В колекцията на модната компания, озаглавена Icons, Хатауей набляга върху тенденцията за преосмисляне на класическото работно бизнес облекло.

На кадрите, публикувани от марката преди ден, Ан е облечена в дълъг черен кожен тренч със стилна кройка. Към него е добавен единствено колан, украсен със златната катарама във формата на характерния за Versace мотив, който държи дрехата затворена. А това е наложително, тъй като актрисата не носи абсолютно нищо под нея - за повече сексапил и предизвикателност.

Визията е завършена от класическа черна чанта и небрежна прическа.

На друга снимка Ан Хатауей продължава да придава модерен облик на бизнес облеклото, носейки черен кожен блейзър и мини пола, които съчетава с малка градска чанта и високи ботуши до коляното.

А на единствената цветна снимка, Хатауей заменя работното облекло с уикенд тоалет, който включва дълго бежово палто, широки дънки и бяла блуза с многократно изписан надпис "Versace". А завършекът е (може би твърде) обемната ватирана чанта със златен обков.

Ан Хатауей разкрива какво я вдъхновява за смелия ѝ стил на обличане

Ан Хатауей на гребена на вълната

Актрисата разкрива вдъхновението за смелия си стил

Ан не пропусна да мотивира избора си, обяснявайки пред медиите защо ѝ харесва да работи с модната къща - която определя като "лидер" в областта на приобщаването.

"Иконата Versace предлага смел, изискан, забавен, силен дизайн, съчетан с безупречна италианска изработка. Те са и компания с много истинско сърце и за мен е чест да продължа да работя с тях по следващата глава от колекцията Icons", казва Ан Хатауей.

Новите модни попълнения вече са налични на сайта на Versace, както и в бутиците по целия свят, уточняват от InStyle.