Фондацията на Джордж и Амал Клуни, посветена на хората, които с делата си допринасят за справедливостта и доброто в света, организира своето второ официално годишно събитие. То се състоя през изминалия четвъртък, 28 септември, в Нюйоркската обществена библиотека.

Амал и Джордж Клуни в компанията на други известни личности на бляскаво събитие за добра кауза

Когато Амал и Джордж Клуни съберат едни от най-големите звезди на бляскаво събитие

В името на добра кауза

На събитието присъстваха редица знаменитости и популярни личности, включително и основната част от звездния екип на "Дяволът носи Прада". Мерил Стрийп, Ан Хатауей и Емили Блънт се събраха отново заедно на едно място цели 17 години след излизането на култовия филм.

Стрийп и Хатауей дори позираха една до друга пред фотографите, усмихнати, прегърнати и видимо доволни в компанията си.

На симпатичния кадър виждаме 74-годишната Мерил, сравнително семпла в изцяло черния си ансамбъл си, в който единственият по-екстравагантен акцент са блестящите камъни върху блузата.

За сметка на това 40-годишната Хатауей е нейна пълна противоположност - в дългата до земята яркозелена рокля с карета и флорални апликации, дело на Versace. Допълнение към нея е сребристата чанта и диамантените бижута, които придават допълнителен блясък на визията.

И макар към снимката да не се присъедини Емили Блънт, тя също присъстваше на събитието, заедно със съпруга си Джон Красински. Изборът на 40-годишната актриса бе елегантна червена рокля с дълбоко деколте и без ръкави на Zuhair Murad, малка чанта в същия цвят и големи, блестящи обици.

Още с появата си през 2006 г. "Дяволът носи Прада" се превърна в любим на мнозина и освен че имаше печалба от 326 милиона долара, донесе на Стрийп номинация и за Оскар, припомня People.

След излизането на филма Ан Хатауей и Мерил Стрийп остават в добри приятелски отношения, които често демонстрират на публични събития. Всъщност факт е, че ролята си Ан получава именно благодарение на Мерил, която я предлага на продуцентите.

Преди това те се свързват с Рейчъл Макадамс, която отказва, при това цели три пъти. Скарлет Йохансон, Натали Портман, Кейт Хъдсън и Кирстен Дънст също са били спрягани за ролята.

Ан Хатауей, Седмица на модата Ню Йорк и как актрисата ни напомни за "Дяволът носи Прада"

Дяволската закачка на Ан Хатауей

16 години по-късно

"Спомням си, че в момента, в който разбрах, че съм избрана, започнах да скачам от радост из апартамента си", спомня си Ан Хатауей. "В този момент ми гостуваха приятели и аз просто изтичах при тях и изкрещях: "Ще участвам в "Дяволът носи Прада."