Когато си една от най-популярните жени в света, изглежда сякаш всичко ти е позволено. Това вероятно смяташе и Ким Кардашиян, когато за MET Gala реши да облече оригиналната рокля на Мерилин Монро от легендарното й изпълнение на "Happy Birthday Mr. President".

Снимка 572657

Източник: GettyImages

И макар Ким да беше в нея буквално минути, оказва се, че роклята е безвъзвратно повредена.

Това разкриват нови снимки, публикувани от колекционера Скот Фортнър в The Marilyn Monroe Collection. Фортнър е посетил музея Ripley's, където е изложена роклята, ушита през 1962 г., и е направил снимки.

След това ги е сравнил със снимки на дрехата от 2016 г. и разликите са видими. Разкъсани шевове около ципа, изпадали мъниста и стърчащи конци са част от нещата, които се виждат с просто око.

Първоначално Кардашиян не успява да се побере в роклята, шита по точните мерки на Мерилин Монро, и от музея й отказват да я ползва. След това обаче тя твърди, че е отслабнала драстично, макар от видеото в третия слайд отдолу да се вижда, че ханшът на Ким продължава да е прекалено широк за нея.

"Ужасно съм разочарована, защото са нарушени всички правила за професионално третиране на дреха с историческа стойност", коментира Сара Скатуро от Института по костюмите към музея Метрополитън пред LA Times.