2023 г. беше специална с едно (ако, разбира се, оставим политическите събития настрани) - първата година със значително "отваряне" след коронавирус пандемията, която принуди почти всички ни да прекарваме почти цялото си време у дома.

Летисия, Максима, принцеса Мери, принцеса София, принцеса Виктория и тоалетите в розово

Живот в розово (по кралски)

Най-актуалният цвят сред кралските особи

Животът, обществените събития и официалните прояви се върнаха към нормалното, а с това имахме удоволствието да наблюдаваме забележителни тоалети от хора от обществения, социален и културен живот. В lifestyle.bg избрахме да обърнем внимание на най-добре облечените дами от няколко кралски фамилии. Защото наистина са пример за подражание.

Кралица Летисия (Испания)

Започваме с най-авангардната от гледна точка на протоколите в монархиите кралица - Летисия. На 50 тя изглежда забележително и, както можахме да забележим от няколко по-смели тоалета, явно тренира усилено.

Именно те обаче предизвикаха реакции за това, че не се очаква от една кралска особа да показва гол корем или гръб. Ние сме на мнението на датската кралица Маргрете - монархиите имат нужда от рестарт и освежаване. Затова кралица Летисия е съвсем по вкуса ни.

Кралица Летисия, полата с дупка, роклята с гол гръб и все по-спорните й модни решения

Критиките, които все по-често получава кралица Летисия

Започна ли да бърка с модните си решения

Принцесата на Уелс (Великобритания)

Или казано с прости думи Кейт Мидълтън. След смъртта на кралица Елизабет Втора през септември Кейт внезапно се превърна от херцогиня на Кембридж в принцеса на Уелс, както и в следващата кралица на Великобритания. Което основателно й даде солидна доза самочувствие.

Кейт обаче реши да се придържа към протоколите на особи в нейното положение - без излишни рискове, с прибрани деколтета, умерени дължини и строго спазване на каноните за всяко отделно събитие. Което не е лесна задача - няма как да не й се възхитим.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и колието на лейди Даяна, с което е принцесата на Уелс

Когато всички погледи са привлечени от Кейт Мидълтън

Принцесата на Уелс с напомняне за принцеса Даяна

Херцогинята на Съсекс (Великобритания/САЩ)

Кралска особа? Точно така - Меган Маркъл вече спада в тази категория, колкото и да не се харесва на някои хора. Освен това успя да остави своя отпечатък именно с типично американското си усещане за стил.

Съпругата на принц Хари първо се опита да следва протоколите на британската монархия като се обличаше в неутрални тонове, а след това реши да вярва на собственото си усещане за стил - все пак елегантността в дъждовен Лондон и слънчева Калифорния са две различни неща. Бихме казали, че и в двата случая й се получава.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл, тоалетите и бижутата, които носят на погребението

Скритите послания Кейт и Меган

Техният начин да отдадат почит към Елизабет II

Кралица Рания (Йордания)

Най-последните модели на висшата мода, безброй дрехи на местни дизайнери, както и неспирно рециклирани на тоалети отпреди няколко години. Йорданската кралица определено има на какво да научи всеки любител на модата.

Рания винаги казва повече с облеклото си, отколкото първоначално виждаме - дали с това, че носи риза на йордански дизайнер на събитие в страната си или пък че избира "стар" тоалет, с който да отдаде почит на покойната кралица Елизабет. Определено е жена, която дава пример на останалите в арабския свят.

Кралица Рания и символичният й тоалет на погребението на кралица Елизабет

Трогващият жест на Рания на погребението на кралицата

Йорданската кралица отново демонстрира класа

Принцеса Мери (Дания)

Изисква се солидна доза смелост и много работа, за да постигнеш това, постигнато от съпругата на престолонаследника на Дания принц Фредерик. Мери е австралийка по рождение и няма благороден произход. Въпреки това е достатъчно да погледнем една нейна снимка, за да сме наясно, че гледаме принцеса.

Елегантна, умерена и винаги адекватна на ситуацията, в която се намира - принцеса Мери е пример за стил не само в европейското си кралско, но и в родната си Австралия.

Принцеса Мери, Гренландия и посещението на датската принцеса на острова

Какво направи датската принцеса в Гренландия

Мери - с множество ангажименти на острова

Споменаване заслужават още шведската престолонаследничка принцеса Виктория, нидерландската кралица Максима, както и дъщерята на британската принцеса Ан Зара Тиндал.