Неслучайно принцеса Мери е един от най-обичаните членове на датското кралско семейство. Съпругата на принц Фредерик посвещава голяма част от времето си на работа с уязвими групи и обръщане на внимание на важни каузи.

Принц Фредерик, принцеса Мери, принц Кристиян, принцеса Изабела и кои са новите им училища

Трудното решение на датското кралско семейство

Къде ще учат децата им

Преди няколко дни 50-годишната Мери пристигна в Гренландия.

В страната, която е част от датската корона, тя пристигна в столицата Нуук. "Чакам с нетърпение да се срещна отново с Гренландия и гренландците", пише Мери в официално изявление, цитирано от Royal Central.

Първата й задача на острова е акция с WWF, на чийто датски клон принцесата е президент. Заедно с ученици от град Акалук тя участва в почистване на бреговата ивица от отпадъци. Малко по-късно в Центъра за работа с деца в следучебно време Мери и децата сортират и идентифицират различните видове отпадъци и обсъждат начини, с които да се намали изхвърлянето им в природата.

Част от ангажиментите на принцесата в Гренландия е и посещението на Mælkebøtten - център за подкрепа на млади хора, пострадали или в риск от самоубийство и сексуално насилие. Опазването на природата и биоразнообразието са други каузи, които Мери подкрепя в Гренландия.