Членовете на кралското семейство имат редица възможности да се придвижват, една от които е с влак. Най-често кралица Елизабет Втора предпочита тази опция за дълги пътувания, за да избегне полетите със самолет.

И докато в случая говорим за специална, кралска композиция, разполагаща с всички екстри, то Кейт Мидълтън ни демонстрира, че може да се повози и редом с редовните пътници на британските железници.

В края на миналата седмица херцогинята на Кеймбридж отиде на посещение в детска болница в Норфолк, а дотам се придвижи не с автомобил, а с влак. Със сигурност останалите пътници са били доста изненадани възможността да се возят в една композиция с член на кралския двор.

След три часа път с влака, Кейт слезе на гара Норуич заедно с антуража си и се сля с тълпата, за да стигне до изхода, където вече я чакаше луксозен автомобил, пише People.

Каква е била точно целта на нестандартния начин на придвижване на херцогинята, можем само да предполагаме. Но със сигурност е добре премислена стратегия.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и защо двете дори не срещнаха погледи в Деня за възпоменание

Меган и Кейт не си разменят и поглед

Каква е причината

От една страна, като бъдеща съпруга на крал, Мидълтън трябва да спечели симпатиите на възможно най-много британци. А от друга - тя трупа точки в актива си на фона на скандала, който Хари и Меган предизвикаха с честите си пътувания с частен самолет.