В последния ден на март католическият свят отбеляза Великден. По повод празника в замъка Уиндзор се проведе традиционната църковна служба, на която присъстват всички членове на кралското семейство. Тази година обаче бе малко по-различна. Въпреки диагнозата си крал Чарлз се появи в добро настроение, а големите отсъстващи бяха принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Крал Чарлз и Камила в добро настроение на Великденската служба в замъка Уиндзор

Великден в Уиндзор - усмихнат Чарлз, отсъстваща Кейт

Кралското семейство в намален състав

Във видеото, в което призна, че наскоро е била диагностицирана с рак, принцесата на Уелс не спомена кога ще се върне към кралските си ангажименти, а никой от двореца няма намерение да я пришпорва да го прави, преди да се почувства достатъчно добре. Затова нейното отсъствие бе напълно очаквано и оправдано.

Същото може да се каже за принц Уилям, който за пореден път подкрепи думите на съпругата си, че той е най-голямата й опора, като избра да остане до нея и децата й, а не да се присъедини към баща си и останалите си роднини за службата. 

Снимка 654745

Източник: GettyImages

Решението му е било продиктувано от основното му желание да накара Кейт Мидълтън да се чувства обичана, подкрепяна и в никакъв случай изолирана заради житейското премеждие, през което й се налага да премине. И така принцът на Уелс за пореден път постави своето собствено семейство ред всичко останало.

Взаимната подкрепа, която съпрузите си осигуряват години наред, със сигурност е най-голямата им сила, която ги направи една от най-харесваните и влиятелни двойки в целия свят. И както Катрин винаги е бил силният гръб и дясната ръка на принц Уилям, сега е негов ред да й осигури всичко, от което има нужда в този труден момент, пише People.

Снимка 648755

Източник: GettyImages

Принцесата на Уелс е истинска късметлийка, защото освен на безрезервната подкрепа на своя съпруг, може да разчита и на тази от трите си деца. Те може да са още малки, но израствайки в кралския двор са преминали през много повече от връстниците си.

Кейт Мидълтън без Уилям - защо принцът отсъства, когато призна, че е болна от рак

Защо Уилям не беше до Кейт, когато призна за рака

Кой взе това решение

А сега приемат болестта на майка си Кейт Мидълтън напълно осъзнато и са взели присърце мисията да я накарат да се чувства максимално комфортно. И най-важното за тях и сега, и преди е било винаги да се забавляват максимално, когато са заедно, независимо от останалите обстоятелства, които невинаги са благоприятни.