Колкото и бляскав да изглежда животът на Кейт Мидълтън, той определено е труден за организиране. Съпруга на престолонаследника на Великобритания, принцеса на Уелс, има редица официални ангажименти като такава, ръководи няколко инициативи, свързани с деца, и самата тя е майка на три.

Кейт Мидълтън, Shaping Us и личните снимки, които сподели принцесата на Уелс

Когато Кейт Мидълтън постъпва "немислимо"

Личната снимка, която принцесата на Уелс сподели

Ясно е, че няма как да се справя с всичко това без външна помощ. А основният човек, който да организира всичко, е личният й секретар. Съвсем наскоро Кейт се сдоби с нов такъв - това е 51-годишната Алисън Корфийлд.

Изборът й малко нетипичен, защото обикновена за такива важни роли в кралското семейство се избира някой, който вече е работил за Бъкингамския дворец, Кенсингтън или някоя от другите администрации, свързани с короната, поясняват от The Sunday Times.

Корнфийлд обаче идва от съвсем друго място - първоначално е била стюардеса във Virgin Atlantic преди да продължи да работи за компанията на Ричард Брансън в други роли. Впоследствие е част от пиар екипа на ирландския шеф-готвач Клода Маккена.

Кариерата й продължава с друг известен готвач - Джейми Оливър. Именно Алисън Корфийлд е автор на известната програма на Оливър за подобряване на храната в английските училища и намаляване на затлъстяването сред децата.

Така стигаме и до факта, че е назначена да работи за Кейт Мидълтън именно в навечерието на стартирането на Shaping Us - новата инициатива на принцесата, свързана с повече осъзнатост за значението на ранното детско развитие.

Кейт Мидълтън, Shaping Us и новата кампания за ранно детско развитие на принцесата на Уелс

Когато Кейт остава силният в семейството

Нова инициатива на принцесата на Уелс

Назначаването на Корфийлд бележи и важна стъпка в промяна на начина, по който функционират кралските домакинства. Очаква се в тях да бъдат наемани много повече хора от частния сектор в бъдеще.